urządzenie do cięcia styropianu

enya
Posty: 5
Rejestracja: czw 19 maja 2016, 3:50

urządzenie do cięcia styropianu

Post autor: enya » sob 21 maja 2016, 7:46

Ocieplenie budynku wiąże się najczęściej z koniecznością odpowiedniego przycięcia styropianu. W takiej sytuacji niezbędna jest dobrej jakości wycinarka do styropianu, która pozwoli na przycinanie zarówno poziome, jak i pionowe. Takie wycinarki można dostać w firmie http://www.marbet.pl/ w korzystnej cenie.

karolH

Re: urządzenie do cięcia styropianu

Post autor: karolH » pt 04 sie 2017, 12:40

To prawda, choć dziś mamy także inne opcje niż wyłącznie styropian.

Daria88
Posty: 28
Rejestracja: wt 06 cze 2017, 4:18

Re: urządzenie do cięcia styropianu

Post autor: Daria88 » pt 04 sie 2017, 2:35

Faktycznie dzisiaj jeżeli chodzi np. o ocieplenie dachu, możliwości mamy dużo więcej. Według mnie zamiast sięgać po styropian, warto wybrać taką opcję jak pianka poliuretanowa. Takie ocieplenie pianką możemy zlecić Alfa Pianka http://www.alfapianka.pl/ocieplenie-dachu/ . Przy czym firma ta działa w takich miastach jak dąbrowa górnicza czy częstochowa. Przy czym możemy tutaj liczyć nie tylko na sprawną realizację, ale również bardzo przystępne ceny:).

gipilala
Posty: 3
Rejestracja: sob 19 sie 2017, 6:28
Kontakt:

Re: urządzenie do cięcia styropianu

Post autor: gipilala » pn 21 sie 2017, 7:48

Cięcie styropianu
potrzebne:
- drut oporowy
-prostownik samochodowy
-prosty płaski blat
-gwożdzie lub wkręty
wykonanie:
-wkręcasz wkręty w blat
-rozciągasz i napinasz drut oporowy pomiędzy wkrętami tylko mocno na żądanej wysokości
-podpinasz na końcach prostownik i włączasz
-powoli i z wyczuciem przesuwasz styropian
I masz wykonane
Powodzenia w pracy
Pozdrawiam

Gentiors
Posty: 1
Rejestracja: czw 07 wrz 2017, 10:13

Re: urządzenie do cięcia styropianu

Post autor: Gentiors » czw 07 wrz 2017, 10:18

No fajne są takie urządzenia. Warto sobie zainwestować w to jak ktoś wykańcza elewacje to się przyda ja sobie teraz zamówiłem z https://www.styrostyl.pl/ listwy elewacyjne i sobie teraz będę w środku montował pod sufitem.

ODPOWIEDZ